Toch enige twijfels over Rode Duivels: "Zal dat wel voldoende zijn?"

8 september om 16:30

De Rode Duivels openden vrijdag hun Nations League-campagne met een overwinning tegen Israël. Het werd uiteindelijk een overtuigende 3-1 overwinning voor de nationale ploeg, al waren er achteraf toch wat zorgen

Na het interlandpensioen van Jan Vertonghen moet Domenico Tedesco schuiven in zijn defensie en koos hij voor een centrumverdediging met Wout Faes en Arthur Theate in het hart van de verdediging. Slecht deden ze het niet, al wil Stef Wijnants nog geen conclusies trekken over de verdediging.

Hij vraagt zich namelijk nog steeds af of Theate en Faes het pensioen van Vertonghen wel kunnen opvangen. "Je moet zeggen hoe het is. Jan Vertonghen is weg en hij bracht rust en ervaring", geeft hij aan bij Sporza.

Tegen Israël vormde dat nog geen probleem, al weet Wijnants niet of dat ook tegen Frankrijk het geval zal zijn. "Met Wout Faes en Arthur Theate zullen we in dit soort wedstrijden niet in de problemen komen, maar tegen topploegen durf ik toch mijn twijfels te uiten of dat voldoende zal zijn", besluit hij.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.