Is Openda de nieuwe Nilis bij Rode Duivels? "Moeten ze met rust laten"

7 september om 22:15

Ook tegen Israël was het alweer niet raak voor Loïs Openda. De spits speelde nochtans geen slechte tweede helft tegen Israël, maar wist niet te scoren en miste ook een strafschop. De spits lijkt daarmee stilaan de nieuwe Luc Nilis te worden.

Bij zijn club RB Leipzig kent Openda geen enkele moeite om de weg naar doel te vinden, maar bij de Rode Duivels ligt dat wel anders. Inmiddels zit hij aan slechts twee doelpunten in twintig interlands en dateert zijn laatste goal al van november 2022.

Daarmee doet hij wat denken aan Nilis, die in zijn eerste 23 interlands niet wist te scoren voor de Rode Duivels. "Ik denk daar ook aan, hoewel Openda en Nilis twee totaal verschillende types zijn", geeft Gert Verheyen aan bij Het Nieuwsblad.

Volgens Paul Van Himst moet Openda zich ook niet te veel druk gaan opleggen. "We kennen veel jongens die bij hun club scoren alsof ze ademhalen, maar die moeite hebben in de nationale selectie", klinkt het. "Het beste is om ze met rust te laten en ze te laten werken. Je hoeft niets te forceren, ze bewijzen op clubniveau dat ze weten hoe ze moeten scoren. Ach, het is juist wanneer je het het minst verwacht dat het doelpunt valt", geeft hij aan.

Tegen Frankrijk zal Openda alvast ongetwijfeld opnieuw een kans krijgen om zich te tonen. Die wedstrijd wordt maandag gespeeld in Frankrijk.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.