Nooit geblesseerd, maar wel gevolgen voor Simons: "Ben nooit één dag pijnvrij geweest"

9 september om 20:45

Timmy Simons heeft een bijzonder lange carrière als speler achter de rug en is nu op zijn 47ste ook nog steeds messcherp. Maar zo'n lange carrière heeft ook stevige gevolgen gehad voor de trainer van KVC Westerlo.

In een gesprek met HUMO onthult Simons namelijk dat hij dagelijks ook met flink wat pijn moet leven. "Alles kraakt, elke dag", lacht hij. "De schade is niet gering: heup, rug, knieën... Vooral mijn heup: als ik een balletje trap, voel ik meteen een pijnscheut. Ik probeer het dus te vermijden."

Simons stond erom bekend nooit blessuregevoelig te zijn en stond steeds paraat om in actie te komen. Zelfs op zijn veertigste. Maar toch had hij het lastig, blijkt nu. "Mijn hele carrière heb ik pijn gevoeld. Dan komt het niet als een schok, zoals bij iemand anders van mijn leeftijd dat waarschijnlijk wel zou zijn. Ik ben nooit één dag pijnvrij geweest", besluit hij.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.