Simons duldt geen gebrek aan respect bij Westerlo: "Spelers hebben het daar soms moeilijk mee"

8 september om 20:00

Timmy Simons is bezig aan een goed seizoen met KVC Westerlo en wist al goede resultaten te boeken. De trainer is nog jong, maar eist wel respect van al zijn spelers. Jong of oud.

Als speler liet hij zich al weleens uit over de gemakzucht van de jongere generatie en voor de trainer is het nu ook duidelijk dat de spelers van zijn ploeg respect moeten tonen. "Respect is een basisprincipe voor mij", knikt hij bij HUMO.

"Het is een deel van de job, in goede en kwade dagen. Wie ertegen zondigt, heeft een probleem met mij. Jonge gasten doen dat weleens. Maar of je nu jong of oud bent, doet er eigenlijk niet toe", geeft de trainer van Westerlo aan.

Volgens hem heeft het gebrek aan respect van sommige spelers ook niets te maken met een generatiekloof. "Brandon Mechele was een jonge kerel in mijn tijd bij Club Brugge. Hij was even principieel als ik: komt nooit te laat, respecteert iedereen, van de kok tot de materiaalman, en zal altijd doen wat van hem wordt gevraagd. Elementaire beleefdheid noem ik het, een kwestie van opvoeding. Daar ben ik erg strikt in, ja", aldus Simons.

En ook zijn spelers hebben inmiddels ondervonden dat Simons om respect vraagt. Al wordt dat niet altijd geaccepteerd, zo blijkt nu. "Jonge gasten hadden het daar soms moeilijk mee. Jongens met meer kwaliteiten dan de meeste anderen. Ik heb ze gewaarschuwd, zoals ik dat nu ook doe. Ik ga niet wachten op jongens die het niet willen of kunnen oppikken. Ik heb geduld, maar voetbal is business", besluit Simons.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.