Mulder en Degryse over Duranville Anderlecht en Rode Duivels

Mulder en Degryse over Duranville: “Laat hem eerst spelen in de Jupiler Pro League

7 september om 12:14

Julien Duranville maakte een opvallend debuut voor de Rode Duivels in de Nations League-wedstrijd tegen Israël. Met zijn snelheid en dribbelvaardigheden bracht Duranville meteen energie en flair in het spel. Dat zagen ook Jan Mulder en Marc Degryse.

“Zijn snelheid is toch een troef – op papier moet hij blijkbaar zelfs sneller zijn dan Doku,” aldus de analisten op VTM, geciteerd door HLN. Ondanks zijn indrukwekkende invalbeurt, slaagde hij er niet in om af te werken, maar de kennismaking was veelbelovend. “Hopelijk blijft hij nu blessurevrij,” klonk het.

Marc Degryse is overtuigd van het potentieel van de jonge aanvaller. "Als hij fit blijft, moet je er niet aan twijfelen: dan gaat hij doorbreken. Zo’n snelheid, zo’n techniek," prees hij de jonge Belg. Degryse ziet ook zijn traptechniek, die volgens hem zelfs beter is dan die van Jérémy Doku. 

Toch is niet iedereen even enthousiast over de carrièrekeuze van Duranville. Jan Mulder uitte zijn twijfels over de transfer van de jongeling van Anderlecht naar Borussia Dortmund. “Laat hem toch eerst spelen in de Belgische competitie,” klonk het bij de Nederlandse analist. “Waarom liet Dortmund hem niet nog bij Anderlecht rijpen? De Bundesliga is fysiek nog te veeleisend voor die jongen.” 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.