Goede keuzes van Tedesco bij de basis van Rode Duivels?

Goede keuzes van Tedesco? “Zullen zien of hij maandagavond verandert”

7 september om 10:58

De Rode Duivels begonnen hun Nations League-campagne met een overtuigende 3-1 overwinning op Israël. Maxime Berger van RTBF analyseerde de wedstrijd en wierp een blik op de keuzes van Tedesco en de prestatie van Openda.

Met Romelu Lukaku afwezig, stond Loïs Openda in de schijnwerpers als spits. In de eerste helft bleef hij grotendeels onzichtbaar, maar in de tweede helft brak hij uit zijn schulp. Zoals Berger opmerkt: "Hij gaf de beslissende assist voor de 2-1 eindstand en won daarna twee strafschoppen."

De Bruyne benutte de eerste penalty en gunde de tweede aan Openda. Echter, zijn poging was "te centraal". Ondanks zijn frustratie liet Openda, volgens Berger, zien dat hij een waardevolle vervanger voor Lukaku kan zijn..

Berger merkt op dat Tedesco "teruggekeerd is naar een zekere normaliteit," met geen grote verrassingen in de basisopstelling. De keuze om het simpel te houden na de kritiek tijdens Euro 2024 lijkt zijn vruchten af te werpen. "We zullen zien of hij maandagavond tegen Frankrijk in Lyon van mening verandert”, schrijft Berger.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.