Vliegtuig van Leuven naar Westerlo? "Hij vroeg hoe lang het vliegen was"

15 september om 16:33

Oud-Heverlee Leuven heeft een stevige transferperiode achter de rug en haalde flink wat nieuwe namen in huis. Eentje daarvan is de Japanner Tukuma Ominami, die een nogal opvallende beginperiode kende bij de Leuvenaren.

De 26-jarige Japanner kwam eind augustus over van Kawasaki Frontale en speelde zijn hele carrière in Japan. Dat hij ons land nog niet echt kende, werd ook al snel duidelijk bij OHL. Op de officiële kanalen komt sportief directeur Gyorgy Csepregi namelijk met een wel heel grappige anekdote.

"Hij kwam op een woensdag of donderdag toe en op zaterdag speelden we tegen Westerlo", begint Csepregi. "Hij vroeg hoe lang het vliegen was naar Westerlo. Dus hij wist helemaal niet waar hij terecht was gekomen. Toch liet hij al een fantastische indruk achter", lacht de sportieve baas.

OHL haalde uiteindelijk wel heel wat nieuwe aanwinsten. Csepregi is ook tevreden over de mercato van de Leuvenaren. "Ik denk dat veel clubs in eerste klasse jaloers zouden zijn op onze bank en onze kern. Ik ben heel tevreden met de transfers die we gedaan hebben, want alle profielen zijn ingevuld. Wij moeten minstens de top acht halen. Als het allemaal meezit, kunnen we zelfs verrassen", besluit hij.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.