‘Slecht nieuws voor KBVB, Carrefour is afgehaakt’

‘KBVB mag op zoek naar nieuwe retailsponsor, Carrefour haakt af’

7 september om 07:02
Laatste update: 7 september om 08:29

De KBVB is een belangrijke sponsor verloren. Winkelketen Carrefour heeft in de afgelopen zomer zijn overeenkomst met de KBVB niet verlengd, weet Het Laatste Nieuws. Dit heeft weinig te maken met de resultaten van de Rode Duivels of de chaos aan de top van het bestuur.

Voor maar liefst elf jaar was Carrefour één van de belangrijkste sponsors van de KBVB. Na het voorbije EK 2024 in Duitsland liep de overeenkomst tussen Carrefour en de KBVB echter af. Het aflopen van het contract gebeurde voor het ontslag van CEO Piet Vandendriessche.

De Rode Duivels zijn niet de enige die Carrefour zien gaan. De winkelketen had ook een sponsordeal met Frankrijk, maar ook daar stopte Carrefour de overeenkomst. Naast het voetbal houdt Carrefour ook op met de sponsoring voor de Tour de France. De resultaten van Carrefour gaan achteruit, waardoor de focus minder bij de sponsoring ligt.

De KBVB moet nu op zoek naar een nieuwe partner uit de retailindustrie. Een sector die het over het algemeen niet gemakkelijk heeft op dit moment. De huidige economische situatie maakt het moeilijk om lucratieve sponsorcontracten af te sluiten.

De overige sponsorposities van de KBVB blijven volzet. Onder meer BMW heeft zijn overeenkomst met de KBVB in juni nog met vier jaar verlengd. In de afgelopen jaren wist de KBVB de inkomsten op het vlak van sponsoring te verdubbelen. Er moet alleen wel opgemerkt worden dat de uitgaven van de marketing van de KBVB ook flink zijn toegenomen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.