'Wel interesse in Dreyer, maar RSC Anderlecht vroeg te hoge som voor Deen'

16 september om 11:30

Anders Dreyer heeft zijn sterk seizoen bij RSC Anderlecht niet kunnen verzilveren met een transfer en is uiteindelijk bij paars-wit gebleven. Er bleek nochtans wel wat interesse te zijn in de Deen.

De inmiddels 26-jarige Deense vleugelspeler had een uiterst succesvol seizoen achter de rug en was in 39 partijen goed voor maar liefst 21 doelpunten en negen assists. Alles leek er dan ook op te wijzen dat hij zou vertrekken bij de club en volgens La Dernière Heure toonden ook twee plogen verregaande interesse.

De Waalse bron weet namelijk dat vooral FSV Mainz en Union Berlin dachten aan de komst van Dreyer. Zij polsten bij Anderlecht ook naar de vraagprijs van RSC Anderlecht, die zo'n twaalf miljoen euro zou bedragen. Iets te gortig voor beide ploegen, die dan ook nooit met een concreet bod kwamen. Aan het einde van de transferperiode werd ook Feyenoord even genoemd, maar dat werd nooit concreet.

Dreyer bleef dus uiteindelijk bij Anderlecht, maar kent voorlopig een minder seizoensbegin. Hij was in acht partijen namelijk goed voor slechts één assist bij paars-wit, waar hij nog een contract tot medio 2027 heeft.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.