Wedstrijdverslag: Rode Duivels winnen in Nations League met 3-1 van Israël

Rode Duivels beginnen met simpele 'thuiszege' tegen Israël aan de Nations League

6 september om 22:41
Laatste update: 6 september om 22:55

De Rode Duivels zijn succesvol aan een nieuwe editie van de Nations League begonnen. De Belgen haalden het in een 'thuismatch' met 3-1 van Israël. Kevin De Bruyne scoorde twee keer. Loïs Openda miste een strafschop.

Vrijdag was het officieel een thuismatch voor België, maar door de oorlog tussen Israël en de Palestijnen kon het duel niet doorgaan in ons land. Er werd daarom uitgeweken naar Hongarije. De twee landen speelden voor lege tribunes waardoor je constant het gevoel had van een veredelde oefenmatch.

Voor deze interlandperiode had Tedesco Lukaku niet opgeroepen. Openda kreeg daarom weer zijn kans in de aanval. Op de flanken mochten Lukebakio en Doku starten. Die laatste bediende na 21 minuten zijn maatje van Manchester City, De Bruyne. KDB deed de rest en bracht België verdiend op voorsprong. De Belgen hadden het overwicht en leken de match ook onder controle te hebben. Toch gingen we rusten met een 1-1 stand na een eigen doelpunt van Castagne. Een doelpunt van Israël werd nog afgekeurd.

Openda mist strafschop
Meteen in het begin van de tweede helft maakten de Belgen het verschil. Tielemans zette de Rode Duivels op 2-1. Daarna kregen de Belgen twee strafschoppen. De Bruyne zette de eerste om en gunde de tweede aan Openda. Die probeerde tevergeefs zijn eerste doelpunt te maken voor de nationale ploeg, maar vanaf elf meter raakte de spits van Leipzig niet voorbij de doelman. Na de panaltymisser was het duel eigenlijk voorbij. In de extra tijd lieten de bezoekers de netten nog eens trillen, maar opnieuw werd het doelpunt afgekeurd.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.