Simons (47) spreekt over zijn toekomst: "Als coach is het moeilijker"

6 september om 13:16

Timmy Simons heeft een puike start neergezet bij Westerlo. Simons wordt gezien als een rijzende ster onder de Belgische trainers, maar 

"Als Westerlo mijn plafond is, dan is het zo. Zit er nog rek op, dan zien we het ook wel", vertelt hij aan HUMO. "Uit mijn spelerscarrière kun je afleiden dat ik redelijk honkvast ben. Vijf jaar Club Brugge, vijf jaar PSV, drie jaar Nürnberg en nog eens vijf jaar Club. Als coach is het moeilijker. Als je ergens twee jaar kunt blijven, is dat een groot succes. Na drie maanden kan het al gedaan zijn. Dat is de harde realiteit."

Simons heeft dan ook minder impact op de resultaten dan als speler. "Op het veld kun je dominant zijn, dingen corrigeren, je ploegmaats coachen. Voor een trainer is dat moeilijker. Ik heb er gehad die 90 minuten stonden te molenwieken. Of die stonden te schreeuwen naar spelers aan de overkant. Dat heeft geen zin, je bereikt ze toch niet. Dus probeer ik het te vermijden."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.