Waarom RSC Anderlecht niet koos voor Dennis Praet (onderweg naar Royal Antwerp FC)

'Waarom RSCA niet doorduwde voor Praet? Stroeykens, Verschaeren en Leoni moeten spelen'

6 september om 09:58

Als alles goed verloopt, gaat Dennis Praet aan de slag bij Royal Antwerp FC. Ook RSC Anderlecht dacht aan een terugkeer van z'n ex-speler, maar duwde uiteindelijk niet door. De reden daarvoor is erg simpel volgens Het Nieuwsblad: het trio Mario Stroeykens, Yari Verschaeren en Théo Leoni.

Volgens de krant geeft men in het Lotto Park aan dat zij de reden zijn waarom Praet niet naar Anderlecht trekt. RSCA heeft wel geïnformeerd naar zijn dossier, maar besliste om toch niet door te gaan voor de spelverdeler. Qua profiel zou hij te veel gelijken op Verscharen, Stroeykens en Leoni. 

Met heel wat ervaring in de kern, moeten net zij in de toekomst financieel iets opleveren. Om hun marktwaarde te zien stijgen, moet het trio uiteraard aan speeltijd toekomen. Op de 30-jarige Praet zou de doorverkoopwaarde alvast een pak minder geweest zijn, zoniet onbestaande.

Met Praet in de selectie, zouden de speelkansen van het eerdergenoemde trio enkel dalen. Bij Royal Antwerp FC ligt men er alvast niet van wakker. Zij zien in Praet de ideale versterking voor het middenveld. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.