‘Antwerp riskeert sanctie na incidenten op Club Brugge’

Vuurpijlen Club Brugge-Anwerp: ‘Antwerp riskeert match achter gesloten deuren’

27 augustus om 08:33

Antwerp moet op 3 september voor het bondsparket verschijnen naar aanleiding van de incidenten tijdens de wedstrijd tegen Club Brugge. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Er werden toen vuurpijlen en fakkels gegooid door bezoekende supporters. 

Volgens het verslag van de 'match delegate' vonden er  een aantal gevaarlijke situaties plaats. Een eerste waar er een vuurpijl net naast Club Brugge-speler Gustaf Nilsson landde. De andere waar er een vuurpijl ongelukkig bij mindervalide fans belandde. ‘Net voor de aftrap staken bezoekende supporters Bengaals vuur aan, waarvan er één flare, wellicht per ongeluk, naar beneden viel’, lezen we.

‘Twee andere pijlen vielen in de zone tussen de LED-boarding en de omheining, op één à twee meter van de Brugse toeschouwers, staat er in het verslag. Twee pijlen vielen in vak 315. Daarbij werd een toeschouwer geraakt en weggebracht voor verzorging’, lezen we verder.

Op de hoorzitting van 3 september zal het bondsparket bepalen welke sanctie Antwerp te wachten staat. De club riskeert een alternatieve straf, mogelijk in de vorm van een wedstrijd achter gesloten deuren, wat een zware klap zou zijn voor zowel de club als haar fans. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.