Riemer zoekt naar oplossingen bij RSC Anderlecht: "Matip is nog vrij"

13 september om 18:10

RSC Anderlecht moet het nog even zonder Jan Vertonghen doen, die door een blessure nog een tijdje aan de kant staat. Een probleem voor paars-wit, dat voor een drukke periode staat. Brian Riemer zoekt samen met Jesper Fredberg alvast naar oplossingen.

Door de blessure van Vertonghen zal Riemer de komende weken vooral een beroep moeten doen op Jan-Carlo Simic en Zanka Jorgensen. Een probleem voor de coach. "We komen nu eigenlijk een verdediger tekort in de kern om te roteren", gaf hij aan op zijn persconferentie.

Riemer zoekt dus naar oplossingen en kijkt daarvoor mogelijk naar enkele pionnen binnen de huidige spelerskern. "Leander Dendoncker achteraan kan, maar dat is niet mijn voorkeur. We kunnen kijken bij de Futures", doelt hij op Amando Lapage of Nunzio Engwanda.

Al is er nog een andere mogelijke optie: de transfermark. "Of we zoeken naar een transfervrije verdediger. Ik zei Jesper Fredberg al dat Joel Matip (ex-Liverpool) transfervrij is", besloot Riemer nog al lachend.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.