Verhaeghe geeft nieuw stadion Club Brugge niet op: 'Jan Breydel is op, een sterfhuis'

13 september om 19:24

Al meer dan vijftien jaar lang probeert Club Brugge een nieuw stadion te bouwen. Het blijft echter op tegenkanting stoten van onder meer buurtbewoners. Club Brugge geeft echter niet op en voor voorzitter Bart Verhaeghe is het overduidelijk dat een nieuwe arena nodig is.

In een gesprek met Het Laatste Nieuws spreekt Verhaeghe duidelijke taal: Club Brugge denkt er geen seconde aan om te stoppen een nieuw stadion te proberen bouwen. En dat is ook broodnodig. "Het is elk jaar moeilijker en moeilijker om ons stadion Europees speelgerechtigd te krijgen", zucht hij. "Jan Breydel is op. Het zijn kosten op een sterfhuis. Je kan niet blijven bricoleren op elkaar", klinkt het.

Enkele buurtbewoners versus Club
En Verhaeghe gelooft ook dat Club Brugge in de toekomst dat stadion zal kunnen zetten. Volgens hem zal de rechter ook inzien dat de argumenten van die ene tegenpartij (een handvol buurtbewoners, red.) niet terecht zijn. "Ons nieuw stadion zal op alle vlakken voor minder overlast zal zorgen dan het huidige Jan Breydel", klinkt het.

"Minder lawaai. Minder lichtpollutie. Minder CO2. Minder wagens in de straten rond het stadion. Een park met 3.000 bomen op de site waar je met je hond kan gaan wandelen. Een fitometer", somt hij op. "Het is allemaal beter. "Dáárom doen we door. Omdat het iets goed is. De stad, de provincie, Vlaanderen: iedereen staat erachter", besluit hij.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.