CIES: Karetsas (Genk) jongste talent in top-100, Stroeykens hoogst

CIES: Karetsas (Genk) jongste talent in top-100, Stroeykens hoogst genoteerd

13 september om 13:26

De CIES Football Observatory heeft een nieuwe lijst van de top 100 beloftevolle spelers bekendgemaakt. Onder hen zijn zeven spelers vanuit de Jupiler Pro League. 27. Mario Stroeykens (RSC Anderlecht, 32. Noah Sadiki (Union SG), 56. Jorne Spileers, 71. Konstantinos Karetsas (KRC Genk), 76. Arthur Piedfort (KVC Westerlo), 78. Luka Vuskovic (Westerlo) en 81. Ezechiel Banzuzi (OH Leuven).

Karetsas van Genk is de allerjongste van de top 100 talenten die zijn meegenomen. Verder zijn er nog oude bekenden van de Jupiler Pro League meegenomen met 30. George Ilenikhena, 31. Antonio Nusa en 37. Arthur Vermeeren. Zij maakten eerder minuten bij Royal Antwerp FC, Club Brugge, Royal Antwerp FC.

De top drie ziet er als volgt uit. Yamine Lamal (17,2 jaar, Barcelona). Hij wordt gevolgd door ploegmaat Pau Cubarsi (17,6 jaar) en op de derde plaats staat Endrick (18,1 jaar, Real Madrid, ex-Palmeiras). Met 65. Mika Godts staat er nog een landgenoot in de lijst.

De allerjongste van de 100 geselecteerde talenten is Karetsas. Het talent van Genk wist vorig seizoen al indruk te maken in de Challenger Pro League en weet zich nu ook te tonen bij de A-ploeg onder leiding van Thorsten Fink.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.