KAA Gent legt uit waarom fans naast een ticket voor Chelsea grepen

Veel KAA Gent-fans grepen naast ticket voor Chelsea: "Online stoelendans"

12 september om 23:34

De tickets voor de match tussen Chelsea en KAA Gent op Stamford Bridge waren binnen twee minuten uitverkocht. Veel fans grepen tot hun frustratie naast een felbegeerd ticket. In de podcast Zonder 7ever legt de club uit hoe dat heeft kunnen gebeuren.

De 500 toegangskaarten die beschikbaar waren via de online verkoop waren binnen no-time weg. Veel meer fans waren geïnteresseerd in een kaartje en hadden zich klaargezet achter de computer. Het betekende veel teleurgestelde Buffalo’s, vooral onder de fans die reeds een ticket in hun mandje hadden, maar vervolgens niet konden afrekenen. 

In de club-podcast legt de digitale man van KAA Gent uit hoe die vervelende situatie zich had kunnen voordoen. "Bij evenementen waar heel veel belangstelling voor is, ontstaat er een bottle-neck effect, omdat veel mensen door diezelfde online deur willen. Helaas betekende deze stoelendans dat niet iedereen een ticket kon krijgen, zelfs al probeerde je heel snel te handelen."

Driekwart van de in totaal 2000 beschikbare tickets werden echter verdeeld via de supportersfederatie. De leden daarvan hadden dus een betere kans om een ticket te bemachtigen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.