Gent krijgt goed nieuws van Chelsea over aantal plaatsen

Invasie der Buffalo's op til? Chelsea geeft heleboel tickets aan Gent voor duel

9 september om 15:18

In de Conference League is 't ook plezant, vraag dat maar aan KAA Gent. De Oost-Vlamingen zijn een vertrouwd gezicht in die competitie, ook al ging de formule grondig op de schop. Met een verplaatsing naar Stamford Bridge viel er bij de loting een droomaffiche uit de bus. Veel Gentenaars zullen daarvan kunnen meegenieten.

Net als bij de vernieuwde Champions League en Europa League zijn er ook in de Conference League geen dubbele afspraken meer. In tegenstelling tot die andere twee toernooien betwist men wel slechts zes groepsduels: drie uit, drie thuis. Bij Gent kwamen enkele mindere (en onaantrekkelijke) goden uit de bus, maar de klepper uit pot 1 maakte alles goed. Een bezoek aan Stamford Bridge op donderdag 3 oktober staat nu al met rood omcirkeld in alle Gentse agenda's.

Niet alle geïnteresseerden zullen hun zin krijgen, maar De Buffalo's kunnen niet klagen over de medewerking van Chelsea. De Londense topclub heeft liefst tweeduizend tickets voorzien. Drie kwart daarvan gaat naar de verschillende supportersfederaties die Gent rijk is. Zo blijven er nog 500 kaartjes over. Vanaf woensdag gaan die online in verkoop. Wie er absoluut wil bij zijn, zit vanaf 14u best aan zijn of haar computer gekluisterd.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.