KAA Gent kent tegenstanders Conference League

Gent kent tegenstanders Conference League: Buffalo's mogen naar Stamford Bridge!

30 augustus om 14:51

KAA Gent kent sinds vrijdag zijn tegenstanders in de competitiefase van de Conference League. De manschappen van hoofdtrainer Wouter Vrancken nemen het in de competitiefase van de Conference League op tegen: Chelsea, Molde, Omonia Nicosia, Lugano, TSC en Larne FC.

Route naar competitiefase Conference League van KAA Gent
Gent eindigde vorig seizoen in de Jupiler Pro League op de zevende plaats en moest daarom de strijd aangaan met KRC Genk om het laatste Europese ticket. Dat lukte. Bij Genk werd er met 0-1 gewonnen.

Vervolgens mocht Gent zich via de tweede voorronde van de Conference League proberen te plaatsen voor de competitiefase. Gent wist in de tweede voorronde het tweeluik met Vikingur ruim te winnen. Vervolgens werd er nipt afgerekend met Silkeborg en in de Play-Offs ronde werd Partizan Belgrado verslagen. Door het winnen van deze drie tweeluiken plaatste Gent zich voor de competitiefase.

De tegenstanders van Gent in de Conference League
De Conference League ziet er dit seizoen - net zoals de Champions League en de Europa League - helemaal anders uit. We spreken niet langer meer van een groepsfase, maar van een competitiefase. Union speelt hierin drie keer thuis en drie uit.

Gent neemt het thuis op tegen:
A: FK TSC
B: Omonia Nicosia
C: Molde

Op verplaatsing zijn de tegenstander van Gent:
D: Chelsea
E: Lugano
F: Larne FC

De speeldata van Gent
Speelronde 1: 3 oktober 2024
Speelronde 2: 24 oktober 2024
Speelronde 3: 7 november 2024
Speelronde 4: 28 november 2024
Speelronde 5: 12 december 2024
Speelronde 6; 19 december 2024

Hoe gaat Gent naar de Knock-outfase?
In de competitiefase levert elke zege drie punten op. Een gelijkspel is goed voor één punt. Alle 36 deelnemers aan de competitiefase worden in 1 klassement gegooid. De nummers 1 tot en met 8 plaatsen zich rechtstreeks voor de achtste finale van de Conference League. De nummers 9 tot en met 16 en de nummers 17 tot en met 24 spelen een tussenronde om de achtste finales te bereiken. Voor de nummers 25 tot en met 36 na alle speeldagen zit het Europese avontuur er definitief op.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.