De Mil (ex-Club Brugge) is populair bij zijn kern in Charleroi

De Mil is populair bij zijn kern in Charleroi: “Geweldig sinds hij hier is”

27 augustus om 08:15

Charleroi heeft een veelbelovende start van het nieuwe seizoen onder leiding van coach Rik De Mil. De Zebra’s hebben ondertussen een mooie negen punten uit vijftien. De spelers van Charleroi spreken over coach De Mil in RTBF.

Charleroi mag tevreden zijn na drie overwinningen tegen sterke tegenstanders zoals Sint-Truiden, Gent, en Kortrijk. De nederlagen tegen Union Saint-Gilloise en Antwerp laten hen dan weer niet ontmoedigen.

In interviews met RTBF uitten de spelers van Charleroi hun lof voor coach Rik De Mil. Étienne Camara benadrukte de nieuwe mentaliteit die De Mil heeft ingebracht. "We spelen veel beter, we komen beter overeen en we pakken de punten die we nodig hebben." Volgens Camara heeft De Mil een duidelijk plan dat hij effectief weet uit te voeren.

Daan Heymans voegt daaraan toe dat De Mil "het geweldig heeft gedaan sinds hij hier is”. Heymans looft de aanpak van De Mil. “Hij heeft bepaalde elementen van Mazzù overgenomen en er bepaalde punten aan toegevoegd. Het werkt heel goed. We werken heel hard en bekijken veel video's.”

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.