De Mil na Charleroi – Kortrijk in de Jupiler Pro League

De Mil na Charleroi – Kortrijk: “Ik ben heel tevreden met de 9 op 15”

26 augustus om 21:53

Rik De Mil, de hoofdtrainer van Sporting Charleroi, wist opnieuw een driepunter te pakken in de Jupiler Pro League. De Zebra’s wonnen met 1-0 van KV Kortrijk door een doelpunt van Daan Heymans. De Mil is te spreken over de eerste helft en het totale aantal punten tot nu toe in de Jupiler Pro League.

De Mil uit zich content met de eerste helft van Charleroi tegen Kortrijk. “We hebben een fantastische eerste helft gespeeld. Dominant aan de bal, niks weggegeven en kansen gecreëerd. Het enige dat beter moet, is de efficiëntie. Er waren natuurlijk ook een paar momenten waarop we pech hadden zoals bij dat buitenspeldoelpunt, maar soms moeten we het ook gewoon beter uitspelen”, citeert Sporza De Mil.

De Mil sluit af door te benadrukken dat Charleroi de match sneller op slot moet gaan gooien in de Jupiler Pro League. “We moeten de wedstrijd sneller dood maken, anders blijft het spannend tot op het einde. Ik ben heel tevreden met de 9 op 15, maar vooral met het spel. Het is soms nog wat wisselvallig, maar er zit groei in. We moeten nu constanter worden”, besluit De Mil.