Heymans schiet Charleroi alweer naar belangrijke overwinning tegen KV Kortrijk

25 augustus om 21:05
Laatste update: 25 augustus om 21:19

KV Kortrijk heeft het mooie resultaat tegen Standard afgelopen weekend niet weten herhalen. Op bezoek bij Sporting Charleroi ging het deze keer wel onderuit en was Daan Heymans opnieuw belangrijk voor de Carolo's: 1-0.

Beide ploegen konden na een 6 op 12 een goede zaak doen en bij winst een derde plek in de stand overnemen. Dat had de thuisploeg goed begrepen, dat de wedstrijd meteen in handen namen en dat beloond zag worden met een doelpunt. Na tien minuten was het Daan Heymans die een goede hoekschop van Adem Zorgane in doel wist te koppen.

Kortrijk had het bijzonder moeilijk en wist zich maar niet in de wedstrijd te knokken. Charleroi-doelman Koné kende een bijzonder rustige avond, terwijl Charleroi bleef zoeken naar een tweede doelpunt. Het vond die ook bijna, maar een treffer van Guiagon werd terecht afgekeurd voor buitenspel.

Na de pauze bleef Charleroi dominant en kreeg het meer dan genoeg kansen om nog een tweede doelpunt te scoren. Brecht Dejaegere mocht nog invallen en deed KVK beter voetballen, dat ook tot enkele kansen kwam. Koné verschalken zat er echter niet in, waardoor het 1-0 bleef.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.