Vanhaezebrouck over VAR tijdens Antwerp-Mechelen

Vanhaezebrouck over VAR tijdens Antwerp-Mechelen: “Heeft punten nodig”

27 augustus om 08:03

Hein Vanhaezebrouck heeft in Het Nieuwsblad scherpe kritiek geuit op de beslissingen van de VAR tijdens de laatste wedstrijd van Antwerp. Er ontstond controverse rond het doelpunt van Aziz Ouattara. In zijn analyse benadrukt Vanhaezebrouck dat het onbegrijpelijk is dat de VAR niet ingreep.

Ouattara stond volgens Vanhaezebrouck duidelijk buitenspel en hij nam volgens hem wel degelijk deel aan het spel door te springen voor de bal. "Onvoorstelbaar," zo omschrijft hij de situatie, waarbij hij zich afvraagt hoe het Referee Department hierop zal reageren. (N.v.d.r. ondertussen gaf het Department hem al gelijk.)

Vanhaezebrouck benadrukt dat de beslissing cruciaal was voor Antwerp. Hij uit begrip voor de frustraties van Antwerp-trainer Jonas De Roeck, die volgens hem terecht aan de klaagmuur staat. De Roeck heeft de punten hard nodig, en dergelijke scheidsrechterlijke beslissingen kunnen een enorme impact hebben op de resultaten van zijn ploeg. 

Vanhaezebrouck is van mening dat als de fout door de VAR was opgemerkt, het resultaat wellicht anders was uitgevallen. “Jonas De Roeck was daar wellicht nooit op teruggekomen, had dit het resultaat niet beïnvloed. Maar hij heeft de punten nodig”, lezen we in de krant.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.