"De scheidsrechters en VAR hebben hun werk niet gedaan in Antwerp - KV Mechelen"

26 augustus om 14:30
Laatste update: 27 augustus om 08:47

De VAR werd deze week al meermaals besproken, met enkele opvallende beslissingen. Onder meer in Royal Antwerp FC - KV Mechelen greep de VAR niet in. Bij Tijd voor Voetbal, de voetbalpodcast van VoetbalPrimeur.be, is men ook streng voor die beslissing.

Op zaterdag was er in de wedstrijd tussen KV Mechelen en Royal Antwerp FC al een moment waar de scheidsrechters en VAR niet ingrepen bij het doelpunt van Bas Van den Eynden. Onbegrijpelijk, klinkt het bij Tijd voor Voetbal.

"Dit had zeker afgekeurd moeten worden", geeft hoofdredacteur Daan Slingers aan. "Het is hoog tijd dat er wat duidelijkheid komt over die buitenspelregel. En ik snap de frustratie van Jonas De Roeck wel."

"Ik zou hem ook afgekeurd hebben", gaat Michiel Vercauteren nog verder. "Als je naar de reactie van Zeno Van den Bosch kijkt, zie je ook dat Aziz Ouattara (die buitenspel stond, red.) invloed had op het spel", klinkt het.

Duidelijk buitenspel
Voor adjunct-hoofdredacteur Glenn Schrader is het al helemaal onbegrijpelijk dat het doelpunt niet werd afgekeurd. "Iedereen is het erover eens dat dit buitenspel is en iedereen heeft het ook gezien", begint hij. "Alleen de scheidsrechters weten blijkbaar niet dat ze moesten ingrijpen. Of ze hadden het niet gezien. Ze hebben gewoon hun werk niet gedaan", klinkt het streng.

Schrader pikt daarop nog in dat het ook niet de eerste keer is in ons land dat er in de fout wordt gegaan bij een buitenspelfase. "Dat gebeurde vorig jaar ook al, met de buitenspelfase van Igor Thiago in nota bene een wedstrijd tegen KV Mechelen", gaat hij verder. "De Belgische scheidsrechters doen hun werk gewoon niet."

Wat er nu exact is gebeurd, zal Jonathan Lardot ongetwijfeld moeten uitleggen tijdens de wekelijkse bespreking van de voorbije spelweek. "Daar kijk ik wel naar uit", lacht Slingers nog. "Ze hebben een 24-tal uur de tijd gehad om dit recht te praten en meestal vinden ze wel iets. Maar we gaan dit seizoen nog zulke fases krijgen, dus er moet duidelijkheid komen over zulke fases", besluit hij.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.