Vanhaezebrouck over systeem De Roeck bij Royal Antwerp FC

Vanhaezebrouck over systeem De Roeck bij Antwerp: “Onder aanvaardbare niveau”

26 augustus om 21:16

Hein Vanhaezebrouck richtte zich in de vijfde speelronde van de Jupiler Pro League op Royal Antwerp FC. Vanhaezebrouck zag The Great Old op De Bosuil met 0-1 onderuitgaan tegen KV Mechelen. De voormalige hoofdtrainer geeft aan waarom Antwerp geen grip krijgt op haar tegenstanders.

Vanhaezebrouck wordt gevraagd of het gebrek aan grip van Antwerp op opponenten komt door het hoge aantal dertigers in de selectie. “Neen, dat zit wat in het systeem van De Roeck. Dat was bij Westerlo ook zo. Ze zetten wel hoog druk maar vaak stoppen ze op twee, drie meter. Als de tegenstander niet panikeert, kan die er wel onderuit voetballen. Defensief geven ze te veel weg”, citeert Het Belang van Limburg HVH.

Vanhaezebrock laat aan de cijfers zien dat Antwerp te veel weggeeft. “Ze zitten aan 93 doelpogingen in vijf wedstrijden. Dat is veel, meer dan Club Brugge. Maar, slechts 26 daarvan zijn ‘on target’. Dat is dus 28 procent van hun kansen binnen het kader. Dat is een van de grote problemen. Rond de 33 à 35 procent is het normale niveau dat je moet halen. Antwerp zit dus onder het aanvaardbare niveau”, besluit Vanhaezebrouck.