Ref. Dep. geeft Antwerp gelijk na doelpunt Mechelen in Jupiler Pro League

Ref. Dep. geeft Antwerp gelijk na doelpunt Mechelen: “Moest afgekeurd worden”

26 augustus om 20:02
Laatste update: 26 augustus om 20:09

Het Professional Refereeing Department heeft teruggeblikt op de wedstrijd tussen Royal Antwerp FC en KV Mechelen op De Bosuil. Mechelen wist met 0-1 te winnen, maar het doelpunt van Bas Van den Eynden had volgens Jonathan Lardot eigenlijk niet mogen tellen.

Patrick Pflücke verstuurde met zijn buitenkant voet een fraaie voorzet namens Mechelen tegen Antwerp. Aziz Ouattara probeerde vanuit buitenspelpositie raak te koppen, maar miste de bal. Achter hem wist Van den Eynden wel binnen te koppen en scheidsrechter Jonathan Laforge keurde het doelpunt goed. Naast Laforge nam ook de VAR de tijd om de situatie te aanschouwen.

Lardot geeft via de officiële kanalen van het Professional Refereeing Department aan dat het doelpunt van Mechelen tegen Antwerp eigenlijk niet goedgekeurd had mogen worden. “Inderdaad, Ouattara staat buitenspel wanneer de bal vertrekt en hij wil koppen. Op basis van het reglement moet de assistent-scheidsrechter ingrijpen voor buitenspel. Dus nee, het doelpunt had niet mogen tellen.”

Lardot wordt gevraagd of het niet toch een geldig doelpunt was voor Mechelen tegen Antwerp omdat Ouattara de bal zelf niet raakte bij zijn doelpoging. “Hij probeert de bal te spelen op het moment dat die vlak bij het hoofd van de aanvaller is. De afstand van de bal en het feit dat hij die actie wilde doen zorgen ervoor dat deze goal afgekeurd had moeten worden”, besluit Lardot.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.