Bob Madou CEO Club Brugge online bedreigingen

Madou kreeg online bedreigingen van 'Club Brugge-fans': "Dat heeft me geraakt"

23 augustus om 18:27

Na de incidenten met de 'North Fanatics 2013' bij Club Brugge, kreeg CEO Bob Madou naar eigen zeggen online bedreidingen, zo meldt hij bij Het Belang van Limburg. Volgens Madou gaat het om enkelingen die niet tevreden waren met de reactie van Club Brugge. 

Club Brugge heeft er alles aan gedaan om de 42 enkelingen die de zogenaamde Kühnengroet gebracht hebben uit het stadion te weren. "We hebben 24.500 abonnees. De grote meerderheid is opgelucht met onze reactie, zij willen niet met die groep geassocieerd worden", aldus Madou. 

Volgens de CEO waren er ook enkelingen niet zo tevreden. "En dat heb ik geweten. Ik heb online bedreigingen gekregen. Dat heeft me geraakt", klinkt het. Madou wilde verder niet ingaan op de bedreigingen. 

Club Brugge heeft tevens ook een werknemer ontslagen die de groet zou gebracht hebben in het bezoekersvak op Standard. "Als club hebben we onze verantwoordelijkheid niet ontlopen", aldus Madou. "De politie heeft de supporters geïdentificeerd en wij hebben, weliswaar binnen onze mogelijkheden, onze ondersteuning aan de ordediensten gegeven."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.