Madou update over stadiondossier Club Brugge: “En dat is België”

CEO Madou geeft update over stadiondossier Club Brugge: “En dat is België”

22 augustus om 15:29
Laatste update: 22 augustus om 15:41

Bob Madou, de CEO van Club Brugge, heeft uitleg gegeven over het stadiondossier van Club Brugge. Madou benadrukt dat Club Brugge zich al sinds 2006 hard maakt voor een nieuwe voetbaltempel, maar legt uit waarom dit nog altijd niet gerealiseerd is.

Madou geeft uitleg over de moeizaamheden rondom het stadiondossier van Club Brugge. “Wij hebben sinds 2006 gevraagd om ergens zelf, dat zal in dit geval 150 miljoen zijn, te investeren voor een moderne voetbalaccommodatie. Wij dienen een vergunning in, 42 adviezen, iedereen akkoord, stad Brugge, coalitie, oppositie, Vlaamse overheid akkoord; vergunning”, vertelt Madou aan DAZN.

Ondanks dat er veel partijen akkoord waren over de nieuwe plannen van Club Brugge, liggen er een aantal mensen dwars. “Een aantal mensen zijn tegen. Er wonen een paar duizend mensen in die buurt, er zijn er zestien tegen. Die gaan voor vergunningsbetwisting, die lezen een dossier van duizend bladzijden en die zeggen; hier staan twee dingen in die wij niet oke vinden, dus uw vergunning is niet uitvoerbaar”, deelt Madou.

Madou vertelt wat Club Brugge vervolgens deed. “Wij herzien onze vergunning, we passen die punten aan en dienen hem opnieuw aan”, vervolgens kreeg Madou de vraag of Club Brugge contact heeft met de zestien mensen die tegen zijn. Madou zegt dat dit het geval is en krijgt daarna de vraag of Club Brugge niet kan doordringen tot deze mensen.

“Zo werkt dat niet, iedereen heeft het recht om tegen iets te zijn. Ik ben het er natuurlijk niet mee akkoord. Als we dat kunnen doen dan hebben we een andere club. Het frustrerende is de systematiek van de rechtsgang, waarbij je in een soort loop zit. En nu opnieuw een jaar moet wachten, omdat je eenzelfde raad van vergunningsbetwisting in gaat, waarvan je niet weet wanneer ze een uitspraak gaan doen. En dat is België”, besluit Madou.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.