Ook fan van Royal Antwerp FC loopt brandwonden op tegen Club Brugge

Nog een slachtoffer bij Club Brugge - Antwerp: 'Ernstige brandwonden'

21 augustus om 20:30

Afgelopen weekend won Club Brugge met 1-0 van Royal Antwerp FC. Na de match ging het niet enkel over de zege van Blauw-Zwart, maar ook het gebruikt van pyrotechnisch materiaal. Nu meldt Antwerp dat ook een fan van The Great Old brandwonden heeft opgelopen in het Jan Breydelstadion.

In de tweede helft werd er vanuit het Antwerp-vak vuurwerk op het veld gegooid richting Club Brugge-aanvaller Gustaf Nilsson en richting een vak met daarin thuisfans. Twee fans van Club Brugge geraakten daarbij gewond. Antwerp stelt nu dat er nog een slachtoffer is gevallen, maar dat in het bezoekersvak.

Brandwonden voor de match
De Antwerp-fan raakte voor de match al gewond. 'De club heeft vernomen dat er een slachtoffer is gevallen vóór aanvang van de wedstrijd ten gevolge van het gebruik van pyrotechnisch materiaal, afgelopen zondag in Brugge. Eén van onze eigen fans is in het bezoekersvak gewond geraakt en heeft ernstige brandwonden opgelopen. Het spijtige bewijs dat zo’n acties mensen in gevaar brengt en kwalijke gevolgen kan hebben.'

Antwerp, Club Brugge en de politie zijn momenteel op zoek naar de dader(s). Antwerp had ook al contact met het slachtoffer en zal dat deze in de toekomst helpen. Antwerp laat nog weten dat het zich distantieert van elke ongeoorloofde actie die de veiligheid van iedereen in een voetbalstadion in het gedrang brengt.

'De club heeft de voorbije jaren veel geïnvesteerd in het creëren van een veilige voetbalomgeving en het kunnen identificeren van de juiste personen. Dat gebeurt in overleg met alle bevoegde instanties, zowel binnen het voetbal als erbuiten. We gaan dat blijven doen en verder uitbreiden', klinkt het nog bij Antwerp.

Ook in de podcast van VoetbalPrimeur.be, Tijd voor Voetbal, werd het gebruik van pyrotechnisch materiaal besproken. Sfeer mag en moet in een stadion, maar vuurwerk naar mensen gooien is een brug te ver. Dat moet hard aangepakt worden.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.