Club Brugge - Royal Antwerp FC, vuurpijl raakt Nilsson net niet

Nilsson ontsnapt aan ramp tegen Antwerp, vuurpijl mist Club Brugge-spits op een meter

18 augustus om 15:31

In Club Brugge – Royal Antwerp FC heeft Gustaf Nilsson geluk gehad. Een onverlaat vond het een goed idee om een vuurpijl op het veld te gooien. De pijl raakte de Club Brugge-spits net niet.

In de 81e minuut was Nilsson nog aan het feest. Via een strafschop zette hij met zijn eerste doelpunt voor Club Brugge Blauw-Zwart op voorsprong tegen Antwerp. Zes minuten later ging Nilsson na een tackle van Denis Odoi tegen de grond. De scheidsrechter toonde daarna Odoi de gele kaart. Voor de Antwerp-speler was het zijn tweede gele kaart en er volgde dus ook rood.

Toen Odoi rood kreeg, zwaaide een deel van het publiek van Club Brugge de ex-speler van Blauw-Zwart cynisch uit. Ook in het begin van de partij kreeg de voormalige lieveling van Club Brugge een deel van het publiek over zich heen. Ondertussen lag Nilsson nog op de grond. Uit de tribune gooide iemand een brandende vuurpijl naar beneden. De pijl botste op het veld en rolde achter de spits van Club Brugge verder.

Het voorval liep gelukkig met een sisser af. De scheidsrechter liet omroepen dat er niet met vuurwerk mocht gegooid worden. Daarna ging Club Brugge – Antwerp gewoon door. Het bleef uiteindelijk 1-0 in het Jan Breydelstadion. Voor Club Brugge de eerste zege van het seizoen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.