Club Brugge pakt bevrijdende zege tegen Antwerp

Club Brugge pakt bevrijdende zege tegen Antwerp, Nilsson opent zijn rekening

18 augustus om 15:25
Laatste update: 18 augustus om 15:32

Club Brugge heeft met 1-0 gewonnen van Royal Antwerp FC in het Jan Breydelstadion. Het is de eerste overwinning van Club Brugge in deze editie van de Jupiler Pro League. Antwerp was dichtbij een resultaat, maar zag Gustaf Nilsson in de 81e minuut zijn eerste doelpunt voor Club Brugge maken. Door de overwinning krijgt hoofdtrainer Nicky Hayen weer wat ademruimte bij Club Brugge

Club Brugge ging in het Jan Breydelstadion op zoek naar de eerste zege tegen Royal Antwerp FC. Blauw-Zwart eiste in de beginfase het initiatief op tegen Antwerp. Dit leverde meerdere kansen voor Club Brugge op, Gustaf Nilsson was dichtbij, maar raakte de lat.

In de volgende fase kon Antwerp een aantal keer erg gevaarlijk worden. Doelman Simon Mignolet moest zich een aantal keer strekken om het doel van Club Brugge schoon te houden tegen The Great Old.

De kansen kwamen over en weer, spits Nilsson kreeg meerdere kansen, maar had zijn vizier niet op scherp staan. Club Brugge begon sterker aan de eerste helft, maar Antwerp wist vervolgens de balans te herstellen. De clubs gingen rusten met een 0-0 stand.

De tweede helft tussen Club Brugge en Antwerp begon slordig. Het tempo lag laag en er was weinig diepgang in het voetbalspel te zien. De tweede helft bracht weinig sensatie tussen Antwerp en Club Brugge.

In de volgende fase was het Antwerp dat op zoek ging naar de voorsprong. The Great Old bleef aandringen, maar in de 79e minuut maakte Doumbia een cruciale fout op Vermant in de zestien van Antwerp.

Nilsson nam zijn verantwoordelijkheid, ondanks dat hij allesbehalve goed in de match zat. De Zweedse spits zette de strafschop feilloos om en maakte zijn eerste doelpunt voor Club Brugge in de 81e minuut tegen Antwerp.

In de slotfase probeerde Antwerp nog op gelijke hoogte te komen, maar in de 88e minuut kreeg Denis Odoi tegen zijn oude werkgever zijn tweede gele kaart. Odoi moest het veld verlaten.

De match kreeg nog een nare nasmaak, doordat enkele supporters van Antwerp vuurpijlen gooiden naar Nilsson. De Zweedse spits lag op de grond en scheidsrechter Lothar D’Hondt besloot om de match stil te leggen.

Er kwamen maar liefst zeven minuten blessuretijd bij. Michal Skoras leek de voorsprong van Club Brugge nog te verdubbelen, maar werd teruggefloten voor buitenspel. Antwerp kon niet meer op gelijke hoogte komen en uiteindelijk wist Club Brugge met 1-0 te winnen.