Madou (CEO-Club Brugge) vertrouwt hoofdtrainer Hayen

Madou (CEO-Club Brugge) vertrouwt trainer Hayen: “Maakte me weinig zorgen”

22 augustus om 20:02

Bob Madou, de CEO van Club Brugge, behoudt het vertrouwen in hoofdtrainer Nicky Hayen bij Blauw Zwart. Madou deelde zijn vertrouwen in de oefenmeester van Club Brugge via een interview aan DAZN.

Madou zag dat Club Brugge wist te winnen van Royal Antwerp FC, na nederlagen tegen KRC Genk en Standard in de Jupiler Pro League. “Cruciaal dat we in die wedstrijd een reactie zagen, de energie zagen die we misten in de wedstrijden ervoor”, vertelt Madou.

“Er is een verschil tussen het resultaat van een wedstrijd en wat je ziet in een wedstrijd. Het ogenblik dat we match na match er niet in zouden slagen om deze spelersgroep op een bepaalde manier en met voldoende energie te doen voetballen, dan hebben we een probleem. Dat is niet 100% gecorreleerd met het resultaat, dat weet je in voetbal ook”, aldus Madou bij Club Brugge.

Hayen volgde in het vorige seizoen hoofdtrainer Ronny Deila op bij Club Brugge. Hayen werd eerst als interim-trainer aangesteld en na het behalen van het kampioenschap werd Hayen gepromoveerd naar hoofdtrainer. Ondanks de stroeve start maakte Madou zich weinig zorgen of Hayen opnieuw de energie terug kon brengen bij Club Brugge. “Ik maakte mij ook zeer weinig zorgen of dat hij daarin zou gaan slagen”, besloot Madou.