Technisch directeur Cercle: ‘Hoe Vromant Duarte en Bacca naar Club Brugge haalde’

Technisch directeur Cercle: ‘Hoe Vromant Duarte en Bacca naar Club Brugge haalde’

22 augustus om 10:32

Rembert Vromant heeft een opmerkelijke carrière opgebouwd in de voetbalwereld. Het is een naam die misschien velen nog niet vaak gehoord zullen hebben, maar Vromant heeft toch een zekere rol gespeeld in het Belgisch voetbal. Van scout in Zuid-Amerika tot zijn huidige rol als technisch directeur van Cercle Brugge

Vromant gaat in gesprek met Het Nieuwsblad. Zijn unieke benadering en achtergrond hebben hem tot een gerespecteerde figuur binnen het Belgische voetbal gemaakt. Als jonge twintiger besloot Vromant zijn comfortzone te verlaten en naar Mexico te verhuizen, waar hij een scoutingsbureau oprichtte. 

Daar bouwde hij een netwerk op en begon hij beelden van Zuid-Amerikaanse voetbalwedstrijden te verzamelen en verkopen. "In elk land hadden wij een voetbalkenner en iemand die de matchen op televisie opnam. Die beelden verkocht ik dan", vertelt Vromant. Dankzij deze aanpak slaagde hij erin om enkele belangrijke spelers naar Club Brugge te halen, zoals Oscar Duarte en Carlos Bacca. "Ik was ook bij de onderhandelingen en de research betrokken", lacht hij. 

Zijn werk heeft zijn vruchten afgeworpen, en nu speelt hij een cruciale rol bij Cercle Brugge. Zijn visie als technisch directeur is duidelijk … Hij probeert spelers niet te overtuigen om naar Cercle te komen met de belofte dat ze een icoon zullen worden, maar eerder om hen de kans te bieden zichzelf te ontwikkelen en door te groeien. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.