Fredberg over transfers bij Anderlecht, Coosemans en Verschaeren

Fredberg over concurrent Coosemans bij Anderlecht: “Is dit wat we nodig hebben?”

22 augustus om 10:14

Jesper Fredberg legt in een interview met Het Nieuwsblad uit welke profielen hij nog zoekt om RSC Anderlecht te versterken. Paars-wit staat momenteel stevig op kop met 10 op 12. De CEO Sports gelooft echter dat er nog wat volk bij moet komen om de kern te versterken.

"Op defensief vlak staat het nu stevig. De posities zijn daar dubbelbezet met kwaliteit", merkt hij op. De focus ligt nu op het versterken van het offensieve compartiment. Hij hoopt spelers te halen die niet alleen individueel uitblinken, maar ook een collectieve meerwaarde bieden. 

Fredberg gaat ook in op de kritiek die Yari Verschaeren ontvangt, ondanks zijn twee assists. "Ik hou ervan dat de verwachtingen erg hoog liggen voor onze spelers", zegt hij. Voor een speler die al lang bij de club zit, zoals Verschaeren, is het volgens Fredberg belangrijk om met die druk om te kunnen gaan. Of de kritiek op Verschaeren terecht is, laat hij in het midden.

Wanneer gevraagd wordt naar de eventuele komst van Niklas Dorsch, blijft Fredberg op de vlakte. "Ik ga niet in op specifieke dossiers, want dat kan clubs en spelers destabiliseren," verklaart hij. Dit geldt ook voor de mogelijke komst van een nieuwe keeper als concurrent voor Colin Coosemans. "Is dit de juiste timing? Is dit wat we nodig hebben?" 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.