“Zonder Coosemans had RSC Anderlecht geen 10 op 12 in JPL”

Boeckx: “Coosemans op dezelfde hoogte als Schmeichel bij Anderlecht”

21 augustus om 08:26

Frank Boeckx is zeer te spreken over Colin Coosemans bij RSC Anderlecht. Boeckx had Coosemans in het verleden onder zijn hoede als doelmannentrainer en twijfelt er niet aan dat Coosemans de kwaliteiten heeft om als eerste doelman onder de lat te staan bij Anderlecht.

“Zonder Colin Coosemans had Anderlecht geen 10 op 12”, deelt Boeckx via Het Laatste Nieuws. Volgens Boeckx gelooft iedereen bij Anderlecht nu in de kwaliteiten van Coosemans. “En ik denk dat bij Anderlecht iedereen er intussen van overtuigd is dat Colin Coosemans de kwaliteiten heeft om in doel te staan bij Anderlecht, terwijl dat voordien niet altijd het geval was.”

Boeckx spiegelt Coosemans aan de vertrokken Kasper Schmeichel die vorig seizoen nog in het doel stond bij Anderlecht. “Coosemans stond voor mij afgelopen seizoen op dezelfde hoogte als Kasper Schmeichel. Sterk in de één-tegen-één, heel explosief op de eerste meters en hij leest het spel goed. Hij kan perfect opbouwen van achteren uit”, aldus Boeckx.

Boeckx zag de ervaring van Schmeichel op het allerhoogste niveau als het enige verschil met Coosemans bij Anderlecht. Volgens Boeckx heeft Coosemans het in deze zomer erg slim aangepakt. “Toen Schmeichel vertrok, heeft Coosemans nooit geroepen dat hij moest spelen. Hij heeft zich koest gehouden, geduldig gewacht op zijn kans en nu grijpt hij ze ook. Alles wat hij nu meemaakt is bonus”, besluit Boeckx.