Frank Boeckx over Colin Coosemans en Mads Kikkenborg bij RSC Anderlecht

Wel of geen nieuwe doelman voor RSCA? "Draait niet om Coosemans, wel om Kikkenborg"

20 augustus om 12:27

Na vier speeldagen staat RSC Anderlecht bovenaan met 10 op 12. Dat is niet in het minst te danken aan een goed presterende Colin Coosemans. Terwijl er eerder weinig twijfel over bestond, stelt men zich nu de vraag of RSCA wel een nieuwe doelman nodig heeft. Voormalig doelman en keeperstrainer bij paars-wit, Frank Boeckx, reageert.

Coosemans scoorde heel wat punten de afgelopen weken, met de uitstekende prestatie tegen KV Mechelen misschien wel als hoogtepunt. Bij Tijd voor Voetbal werd hij zelfs verkozen tot 'Speler van de Week'. Ook bij het paars-witte publiek heeft hij ondertussen velen overtuigd. Zijn ex-keeperstrainer vindt het alvast terecht. 

"En ik denk dat bij Anderlecht iedereen er intussen van overtuigd is dat Colin Coosemans de kwaliteiten heeft om in doel te staan bij Anderlecht, terwijl dat voordien niet altijd het geval was", zegt Boeckx bij HLN

Moet RSCA dan nog wel een nieuwe doelman aantrekken? Voor Boeckx is dat eerder afhankelijk van Mads Kikkenborg. "Is hij goed genoeg om Coosemans te vervangen als hij uitvalt?", vraagt Boeckx zich af.

Anderlecht speelt uiteraard opnieuw Europees, waardoor ze bijna elke week ook op donderdag zullen spelen. "Voor doelmannen valt die fysieke belasting wel mee, maar er bestaat altijd een kans op blessures. Dan moet je een alternatief achter de hand hebben dat niet door de mand zal vallen", besluit Boeckx.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.