Tijd voor Voetbal ziet Coosemans uitblinken: "Nieuwe doelman is niet nodig bij RSC Anderlecht"

23 augustus om 13:00
Laatste update: 23 augustus om 13:00

De absolute uitblinker bij RSC Anderlecht afgelopen weekend was Colin Coosemans, die alweer een goede prestatie achter de rug heeft bij paars-wit. De doelman blijft sterk presteren en heeft ook de leden van het panel van Tijd voor Voetbal, de podcast van VoetbalPrimeur.be, helemaal overtuigd.

Aanvankelijk waren er nog twijfels over Coosemans, die de voorbije jaren vooral back-up was geworden, maar die zijn nu helemaal weg. RSC Anderlecht blijft naar verluidt wel zoeken naar een nieuwe doelman, al is dat volgens Tijd voor Voetbal misschien toch niet nodig.

De doelman werd verkozen tot Speler van de Week, maar is volgens het panel ook de best presterende Anderlecht-speler van dit seizoen. "Het is misschien toch niet te verantwoorden om nu twee á drie miljoen euro te investeren in een doelman. Dat gaat Anderlecht ook geen zes of zeven punten extra gaan opleveren", geeft hoofdredacteur Daan Slingers aan. "Het verschil is te klein om nu nog voor een nieuwe doelman te gaan."

Ook voor Michiel Vercauteren is het niet lang meer zeker dat Anderlecht wel een nieuwe doelman nodig heeft. "Enkele weken geleden was ik nog van mening dat ze een nieuwe doelman nodig hadden, maar als je hem nu ook ziet uitblinken tegen KV Mechelen … . Coosemans heeft zijn kans nu met beide handen gegrepen en hij presteert gewoon heel goed", klinkt het.

Van back-up naar kampioenendoelman
Adjunct-hoofdredacteur Glenn Schrader merkt daarbij ook op dat het lang niet de eerste keer is dat de keuze voor een 'back-up' goed uitpakt bij Anderlecht. "Zo had je in het verleden nog Frank Boeckx, die uiteindelijk de titel pakte met paars-wit", klinkt het. "Toen dacht ook niemand dat dat een kampioenendoelman zou worden. En daarvoor had je zelfs Daniel Zitka ook nog", aldus Schrader.

Voor Slingers is het dan ook duidelijk dat Anderlecht dat geld dat vrijkomt misschien beter kan uitgeven aan andere pionnen. "Als je dat geld echt wil investeren, dan moet je zoeken naar de andere pijnpunten binnen de kern en daar geld aan uitgeven. En dan zie je dat Anderlecht wel een nieuwe flankspeler of nummer tien kan gebruiken", aldus Slingers.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.