VP 11 uitblinkers speeldag 4 in Jupiler Pro League

VP 11: Bedrijvige vleugelverdedigers, spelverdelers met 'torinstinct' en voorin van A tot Z

19 augustus om 15:30
Laatste update: 19 augustus om 17:16

Speeldag 4 van de Jupiler Pro League zit er alweer op en die zorgde opnieuw voor het nodige spektakel. Coosemans ontpopte zich tot dé held bij RSC Anderlecht en werd tijdens onze wekelijkse podcast Tijd voor Voetbal dan ook verkozen tot 'Speler van de Week'. Naast de RSCA-doelman waren er uiteraard nog heel wat uitblinkers, die dan ook meer dan terecht hun plekje in onze VP 11 verdienen!

De paars-witte held in doel
Colin Coosemans was van levensbelang tegen KV Mechelen en mocht zich terecht tot matchwinnaar kronen bij RSCA. Hoewel er tot voor kort bijna geen twijfel over bestond dat Anderlecht nog een nieuwe doelman moest aantrekken, snoert Coosemans zijn criticasters dit seizoen de mond.

Bedrijvige vleugelverdedigers
Wie niet mocht ontbreken in deze selectie is Joaquin Seys. De 19-jarige linsback mocht het voor de gelegenheid op rechts proberen en deed dat uitstekend. Met zijn loopvermogen en energie was hij bij momenten de beste man op het veld tegen Antwerp. Daarnaast slaagden zowel Ludwig Augustinsson en Simion Michez er allebei in de netten te doen trillen voor paars-wit, al speelt de ene voor Anderlecht en de andere bij Beerschot. Hoewel Noah Sadiki en Alessio Castro-Montes een eervolle vermelding verdienen, mag Carlos Cuesta van KRC Genk de verdediging vervolledigen.

Spelverdelers met 'torinstinct'
Met Roman Kvet heeft FCV Dender EH een nieuwe sterkhouder te pakken. De middenvelder uit Tsjechië kwam over van Viktoria Pilsen en slaagde er tegen STVV al voor de tweede keer dit seizoen in te scoren. Daarnaast krijgt ook OHL-draaischijf Youssef Maziz zijn plekje bij de 11 uitblinkers, nadat hij opnieuw trefzeker was voor de Leuvenaren. Matthias Delorge was dan weer dé uitblinker bij een sterk KAA Gent, dat KVC Westerlo opzij kon zetten met een 4-1 overwinning.

Van A Tot Z
Wat het aanvallend geweld voorin betreft, gaan we letterlijk van A Tot Z. Thierry Ambrose mocht zich tot matchwinnaar kronen bij de 1-0 overwinning van KV Kortrijk tegen Standard. Tolu Arokodare mocht dan weer een brace achter zijn naam zetten in de 3-4 overwinning van KRC Genk op bezoek bij de Mannekes van 't Kiel. Kahveh Zahiroleslam slaagde er tevens ook in twee keer de netten te doen trillen voor STVV en zit zo al aan 3 doelpunten - en een assist - na vier matchen.