Boeckx overtuigd van Coosemans bij Anderlecht

Boeckx is overtuigd van Coosemans bij Anderlecht: “Missen creatief profiel”

20 augustus om 10:24

Colin Coosemans heeft zich de afgelopen weken bewezen als een betrouwbare doelman voor RSC Anderlecht. Frank Boeckx twijfelt er niet aan dat Coosemans de kwaliteiten heeft om als eerste doelman onder de lat te staan. 

"Ik zag vorig jaar al weinig verschil tussen hem en Schmeichel," merkt Boeckx op, in Het Laatste Nieuws. Zou Anderlecht dan niet beter haar budget voor een nieuwe doelman elders spenderen? Volgens Boeckx is dat inderdaad het geval. Hij denkt aan een mogelijke vervanger voor Thorgan Hazard. 

"Dat creatieve profiel missen ze volgens mij," stelt hij. Boeckx vindt het onverstandig om nu veel geld te spenderen aan een dure doelman, terwijl Coosemans zijn waarde al heeft bewezen. "Ga je dan voor een dure naam of een jonge stand-in voor Coosemans?" vraagt hij zich af.

Hij waarschuwt Coosemans voor de valkuil van te veel willen bewijzen nu hij zijn kans krijgt. "De drang om het ongelijk van anderen te bewijzen, mag niet de bovenhand halen. Hij moet het werk opknappen dat zich aandient, zoals hij nu bezig is," adviseert Boeckx. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.