Boeckx zeer kritisch op Rode Duivels en bondscoach Domenico Tedesco

Boeckx over Rode Duivels: “De wissels verraden veel, je krijgt wat je verdient”

27 juni om 14:01

Frank Boeckx, de voormalige doelman van KAA Gent, RSC Anderlecht, STVV en Royal Antwerp FC, is zeer kritisch over het optreden van de Rode Duivels op het EK 2024. Volgens Boeckx hebben de Rode Duivels nu verdiend om tegen Frankrijk te spelen in de achtste finale.

Boeckx uit zich kritisch op de speelwijze van de Rode Duivels. “Je krijgt wat je verdient. In dit geval was dat uitkomen tegen Frankrijk, omdat je niet durfde aanvallend voetballen. En omdat Frankrijk ook toevallig niet eerst was in de groep”, citeert Sporza Boeckx.

Boeckx is ook kritisch op de ingesteldheid van bondscoach Domenico Tedesco bij de Rode Duivels. “De wissels verraden heel veel ... Daarenboven hebben we een héél goede Casteels nodig om 4 puntjes te pakken in onze groep”, besluit Boeckx.

Er wacht nu een zwaar karwei voor de Rode Duivels in de achtste finale van het EK 2024 in Duitsland. De Rode Duivels nemen het maandagavond op tegen EK-favoriet Frankrijk. De Fransen werden net als de Rode Duivels tweede in hun poule.