Borkelmans: "Mijn instinct zei dan al dat Nicky Hayen het juiste talent had"

Borkelmans: "Hayen buldert niet, maar legt alles op een rustige manier uit"

23 augustus om 08:55

Nicky Hayen is nu trainer van Club Brugge, maar in het verleden stond Hayen als verdediger op de Belgische velden. Vital Borkelmans, voormalig trainer van Dender, zag toen al dat Nicky Hayen mogelijk het trainersvak zou gaan beoefenen.

De oud-trainer zag dat Hayen er een neusje voor had. "Het talent had hij toen al", vertelde Borkelmans aan Het Nieuwsblad.

Borkelmans is trots op zijn gelijk. "Anders zou hij nu niet bij Club Brugge zitten. Mijn instinct heeft mij niet in de steek gelaten", zei de voormalig trainer van Dender.

Bovendien onderscheidt Hayen zich door een bepaalde kwaliteit. "Het viel mij bij Dender al op dat hij een duidelijk idee had en dat ook kon overbrengen. Op een positieve manier. Nicky buldert niet, maar legt alles op een rustige, duidelijke manier uit", aldus Borkelmans.

Club Brugge, dat afgelopen Jupiler Pro League-seizoen nog winnend afsloot, staat momenteel op de 13e plek in het klassement.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.