Onana over zijn transfer naar Aston Villa en Emery

Onana over interesse van andere clubs: “Niet de meest glamoureuze club”

26 juli om 09:58

Amadou Onana werd afgelopen week de op vijf na duurste Belgische voetballer ooit. De middenvelder van de Rode Duivels vervolledigde zijn transfer naar Aston Villa voor 60 miljoen euro. Hij spreekt met Het Nieuwsblad

Ondanks de interesse van absolute topclubs koos hij bewust voor Aston Villa. “Ik blijf de dingen in de juiste volgorde doen,” zegt hij met een brede glimlach. Onana is dan ook duidelijk blij met zijn nieuwe club. “Ik ben extreem gelukkig om hier te zijn. De vibe is goed, ik ben klaar om erin te vliegen.” 

De jonge middenvelder benadrukt dat de keuze voor Aston Villa goed doordacht was, mede door de aanwezigheid van coach Unai Emery. “Deze omgeving leek me het meest bevorderlijk voor mijn ontwikkeling en het feit dat ik kan werken met Unai Emery, een van de meest bekwame coaches die er zijn, speelde ook mee. Van hem kan ik enorm veel leren.”

Ondanks de belangstelling van grotere namen, ziet Onana Aston Villa als de perfecte stap in zijn carrière. “Voor mij behoort Aston Villa tot de Engelse top. Het klassement zegt genoeg”, merkt de middenvelder van de Rode Duivels op. “Het grote publiek zal misschien zeggen dat dit niet de meest glamoureuze club is, maar het was de beste keuze voor de speler die ik vandaag ben.” 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.