Onana over EK Rode Duivels: “Groep is gegroeid”

Onana laat zich uit over EK Rode Duivels: “Denk dat ik mijn job gedaan heb”

26 juli om 09:05

Het EK van de Rode Duivels zit er ondertussen al even op. Een van de uitblinkers bij de Rode Duivels, Amadou Onana, heeft ondertussen een transfer gemaakt naar Aston Villa. De middenvelder gelooft dat het EK hem vooruit geholpen heeft.

In een interview met Het Nieuwsblad spreekt Onana over het EK van de Rode Duivels. "Het EK gaf mijn waarde een boost, daar ben ik zeker van," verklaart Onana. Hij benadrukt dat zijn prestaties op het EK in lijn lagen met de speler die hij is en de kwaliteiten die hij bezit. 

Bij Everton speelde hij vaak een ander soort voetbal, maar tijdens het EK kon hij al zijn kwaliteiten laten zien. "Ik amuseerde mij op het veld, dat was er wel aan te zien, denk ik," zegt hij met een glimlach.

Onana erkent dat zijn sterke optreden op het EK cruciaal was voor zijn transfer naar Aston Villa. "Ik zou niet dezelfde waarde gehad hebben, daar ben ik zeker van," verklaart hij. "Ik denk dat ik mijn job goed gedaan heb," voegt hij toe. Ondanks de uitschakeling tegen Frankrijk, kijkt Onana tevreden terug op zijn persoonlijke prestaties tijdens het toernooi.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.