Mignolet over gebrek aan motivatie Rode Duivels op EK 2024

Mignolet over gebrek aan motivatie Rode Duivels: “Hebben strepen al verdiend”

20 juli om 11:08

Simon Mignolet, de doelman van Club Brugge, wordt gevraagd naar de Rode Duivels op het EK 2024. Mignolet wordt gevraagd waarom het niet wilde lukken voor de Rode Duivels in Duitsland, de vraag wordt opgegooid of dit wellicht met een gebrek aan motivatie bij de grote jongens lag.

Mignolet vertelt het volgende over het gebrek aan motivatie van de Rode Duivels. “Wel, het is moeilijk uit te leggen, maar voor die Georgiërs, Slovaken, zelfs voor de Oostenrijkers en de Turken is het EK een heel groot platform. Voor enkele spelers van Spanje geldt dat zelfs ook”, citeert Het Laatste Nieuws Mignolet.

Mignolet geeft aan dat deze spelers nog niet echt in het daglicht hebben gestaan en zich nog moeten bewijzen. “Om dan twee namen te noemen: Romelu en Kevin (Lukaku en De Bruyne, red.), die hebben hun strepen al verdiend. Ik zeg niet dat ze er daarom met hun pet naar gooien, maar de insteek is niet dezelfde”, aldus Mignolet.

Mignolet haalt een van de EK-uitblinkers van Spanje naar voren als voorbeeld. “Bij pakweg de relatief onbekende Nico Williams is de achterliggende motivatie van zo’n toernooi te mogen of moeten spelen - dat laat ik in het midden - helemaal anders”, besluit Mignolet.