Smets is onder indruk van aanpak Fink bij Genk

Smets is onder indruk van aanpak Fink bij Genk: “Dat is hem goed gelukt”

18 juli om 13:06

Matte Smets heeft zich snel thuis gevoeld bij zijn nieuwe club KRC Genk na zijn overstap van STVV. Het was een overstap die gevoelig lag bij de club en de fans, maar daar wil hij niet te lang bij stilstaan. 

Hij prijst de warme ontvangst van zowel de staf als zijn nieuwe teamgenoten, wat hem direct op zijn gemak stelde. Dat vertelt hij in een interview met Het Laatste Nieuws. Smets merkt op dat er veel overeenkomsten zijn tussen de aanpak van trainer Bernd Fink bij Genk en diens eerdere werk bij STVV.

"Hij heeft veel tijd en moeite gestoken om in de kleedkamer positieve energie te krijgen. Dat is hem goed gelukt," aldus Smets. De jonge verdediger heeft verder ook zijn ambities voor het komende seizoen duidelijk voor ogen. 

Smets wil met KRC Genk strijden voor een Europees ticket, waarbij een kwalificatie voor de Champions League het ultieme doel is. "Een Europees ticket – als het kan een voor de Champions League – is het grote doel.” 

Zijn persoonlijke doelstelling is echter even belangrijk: "Mijn persoonlijke ambitie is om zoveel mogelijk minuten te maken en zo beter te worden," zegt hij vastberaden. Smets hoopt zijn ontwikkeling voort te zetten en een waardevolle bijdrage te leveren aan het succes van zijn team.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.