Kompany begint avontuur bij Bayern München

Kompany begint avontuur bij Bayern München: “Als je dat al op je eerste dag doet … “

16 juli om 12:56

Vincent Kompany begint deze week officieel aan zijn nieuwe rol als hoofdtrainer bij Bayern München. Zijn eerste indrukken waren veelbelovend. Dat vertelt Bayern-watcher bij BILD aan Het Nieuwsblad

Afgelopen vrijdag verraste hij de pers door onverwachts op het oefencomplex Säbener Straße te verschijnen. Daar stelde hij zich voor aan verschillende spelers van de A-kern die individueel aan het trainen waren, zoals Eric Dier, Raphael Guerreiro, Sacha Boey, Serge Gnabry en Bryan Zaragoza.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door FC Bayern (@fcbayern)

Kompany maakte niet alleen kennis met de spelers, maar ook met de beloftenploeg. "Interessant is dat op het volgende veld de beloften aan het trainen waren en hij daar ook langs geweest is," vertelt Heiko Niedderer, een ervaren Bayern-watcher voor de Duitse krant BILD. 

Kompany sprak tien minuten met de coach van de beloften en gaf een korte toespraak aan het team. Niedderer benadrukt: "Op zich is het normaal dat een hoofdtrainer in contact staat met de trainer van de beloften, maar om dat meteen al op je eerste dag te doen… dat is toch nog wat anders."

Daarnaast besteedde Kompany aandacht aan het personeel dat verantwoordelijk is voor het onderhoud van het veld. "Hij is ook minutenlang met de greenkeepers gaan praten, gewoon om zich voor te stellen," aldus Niedderer. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.