Franse fans moeten twee abonnementen betalen: Hetzelfde in JPL binnenkort?

Franse fans betalen 45 euro voor abonnement: Moeten Belgen vrezen voor JPL?

16 juli om 11:59

De voorzitter van de Franse profliga had gehoopt op een tv-deal ter waarde van 1 miljard euro, maar na onderhandelingen blijft daar slechts de helft van over. Franse fans moeten nu minstens 45 euro voor twee verschillende abonnementen betalen. Moeten Belgische fans ook vrezen?

Het Franse debacle roept vragen op over de toekomst van de Belgische voetbalrechten, die volgend jaar opnieuw op de markt komen. De Belgische Pro League zal binnenkort de mediarechten voor het Belgische voetbal opnieuw aanbieden. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Momenteel genereert de competitie jaarlijks 103 miljoen euro, en dit seizoen heeft DAZN het contract in handen. "De komende weken zal de Pro League vermoedelijk naar buiten komen met een zogenaamde 'tender'," meldde Het Laatste Nieuws, waarbij geïnteresseerde partijen kunnen bieden op verschillende uitzendrechten.

Het is echter de vraag of België eenzelfde lot als Frankrijk wacht. Bauwens, een expert in mediacontracten, zegt in HLN: "Ik denk dat het al heel wat zou zijn als het huidige contract kan geëvenaard worden." Toch heeft de Belgische competitie voordelen. "Het is de voorbije jaren altijd spannend geweest. Verschillende clubs kunnen prijzen pakken," aldus Bauwens. Hoewel hij vreest dat de piek in 'domestic rights' bereikt is, lijkt stabiliteit geen slechte uitkomst.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.