"Denk niet dat ze Kompany na twee verliesmatchen ineens gaan ontslaan"

16 juli om 07:00

Vincent Kompany heeft in de zomer een mooie promotie gemaakt. Hij verruilde Burnley voor Bayern München. Heiko Niedderer, de Bayern-watcher van BILD, is benieuwd naar de prestaties van Kompany.

"De druk zit op de ketel bij Bayern na een seizoen waarin ze niets gewonnen hebben", aldus Niedderer bij Het Nieuwsblad. "Maar de druk op Kompany persoonlijk is wat minder. Iedereen weet dat hij nog een jonge coach is die misschien nog wat fouten zal maken en de kans moet krijgen te leren. Bij Tuchel was dat bijvoorbeeld anders. Nu heeft het bestuur bewust voor een jonge coach gekozen, dus ik denk niet dat ze hem na twee verliesmatchen ineens gaan ontslaan."

Kompany komt ook op een goed moment. “Bayern staat niet bekend om zijn geduld, maar het bestuur beseft dat stabiliteit nodig is na jaren waarin van de ene trainer naar de andere gegaan werd. Ze hopen eigenlijk een trainer te hebben waar ze toch voor een jaar of vijf mee vertrokken zijn. Dat Kompany voor goed voetbal staat, zal daarbij helpen, maar uiteindelijk draait het om de resultaten."

Bayern begint aan het nieuwe seizoen in de Bundesliga met een uitwedstrijd op Wolfsburg.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.