Engelse pers is hard na verloren finale EK: Teleurstelling te veel"

Engelse pers is hard na verloren finale EK: “Hij was dé ontgoocheling op het toernooi”

15 juli om 13:44

Het EK in Duitsland zit erop … Spanje neemt de beker mee naar huis en Engeland blijft opnieuw teleurgesteld achter. Na het verlies van de Engelsen is de pers toch hard voor de finalist. Ook Harry Kane is kop van jut na de nederlaag tegen Spanje

“Engelands poging om een einde te maken aan 58 jaar van pijn en teleurstelling draaide uit op een mislukking," schrijft de BBC. Na de nederlaag tegen Spanje in de Duitse hoofdstad was de teleurstelling groot. De supporters waren optimistisch en dachten dat de rampjaren voorbij waren, vooral nadat Palmer de 1-1 maakte. De vraag blijft of Southgate nog bondscoach zal zijn op het WK. "Het zou zomaar eens de teleurstelling te veel kunnen zijn..."

Harry Kane kreeg ook stevige kritiek van de BBC. "Hij was dé ontgoocheling. Harry lijkt niet fit te zijn en niet scherp genoeg om matchen te spelen. Hij is een schim van de spits van wereldklasse die in het verleden zo vaak scoorde voor Engeland." De Engelse fans riepen zelfs vroeg in de tweede helft om Ollie Watkins.

Ondertussen kloppen de Spaanse media zich op de borst na de overwinning van La Roja. Spanje won alle zeven wedstrijden, een record, en behaalde hun vierde eindzege op een EK voetbal. Er wordt al reikhalzend uitgekeken naar het WK van 2026 dankzij een "nieuwe gouden generatie". 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.