Vercauteren over uitspraak “amazing” van Tedesco na Oekraïne

Vercauteren over uitspraak “amazing” na Oekraïne: “Kunnen we nog aan werken”

29 juni om 17:02
Laatste update: 29 juni om 17:05

Frank Vercauteren, de technisch directeur van de Rode Duivels, werd gevraagd naar de uitspraken van bondscoach Domenico Tedesco. De bondscoach noemde het 0-0 gelijkspel tegen Oekraïne geweldig. Uiteindelijk kregen de Rode Duivels een fluitconcert van de fans te verwerken, maar gingen de Rode Duivels wel door naar de achtste finales.

Vercauteren wordt gevraagd naar de uitspraak van Tedesco om het gelijkspel “amazing” te noemen. Er wordt benadrukt dat het verhaal van de bondscoach geloofwaardig moet blijven. “Er zijn altijd mensen die het "amazing" gaan vinden", countert de ex-trainer. "En onze eerste prioriteit was ons plaatsen, dus in die zin was het dat wel. Maar als je dan kijkt naar de manier waarop, daar kunnen we wel nog aan werken”, citeert Sporza Vercauteren.

Vercauteren vertelt verder dat Tedesco een positieve blik heeft op de prestaties van de Rode Duivels. “Tedesco ziet gewoon ook altijd positieve dingen. We hebben ook kansen gehad en we konden ook efficiënter geweest zijn. Maar je moet wel altijd positief blijven en die dingen zien”, geeft de technisch directeur van de Rode Duivels aan.

Vercauteren sluit af door aan te geven dat mensen vaak van het ene uiterste naar het andere gaan over de Rode Duivels. “Van - niet altijd geplaatste - euforie naar catastrofe, terwijl de waarheid ergens in het midden ligt. Het realisme is dat de trainer ook positieve zaken benadrukt, wetende dat er werkpunten zijn”, besluit Vercauteren.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.